Aika usein kysellään, kuinka nappeja tai muita linkkejä luodaan, joten yritän tehdä tähän mahdollisimman selkeät kuvalliset ohjeet. HUOM! Jos et saa näilläkään ohjeilla toimimaan, jätä kommenttiin viesti ja toimimaton koodi, niin voin vilkaista ja yrittää korjata sen!

Aivan ensimmäisenä valitset hallintapalkista Laatikot -valikon.

632782.jpg


Tämän jälkeen luot uuden vapaamuotoisen laatikon painamalla "Luo" -nappia.

632784.jpg


Sivulle aukeaa tämänkaltainen näkymä:

632865.jpg


"Laatikon nimi" -kentässä ei saa olla välilyöntejä eikä erikoismerkkejä. Nimellä ei sinänsä ole niin väliä, se ei näy lukijalle, sen sijaan "Laatikon otsikko" -kenttään syöttämäsi nimi näkyy blogisi sivupalkissa. Jotta pääset lisäämään koodin, klikkaa "Vaihda koodinäkymään" -napista. Näkymä ei muutu, vain "Vaihda koodinäkymään" -tekstin tilalle tulee teksti "Vaihda editorinäkymään".

Koodi voi olla esim. tällainen: <a target="_new" href="http://kaalisoppa.vuodatus.net/"><img src="https://vuodatus-static.vuodatus.net/g/25381/506446.jpg" border="0"></a>

Selitän sitä tähän:
<a> -tägin jälkeen alkaa linkkikoodi.
target="_new" tarkoittaa, että linkki avautuu uuteen ikkunaan.
href="http://osoi.te/" eli lainausmerkkien väliin osoite, joka siihen halutaan.
<img src="http://kuvan.osoi.te/kuva.jpg"> a-tägien välissä tarkoittaa, että tekstin sijaan linkkinä näkyykin joku kuva.
border="0" tarkoittaa, että linkkiin eli linkkikuvaan ei tule reunusta.
</a> -tägi sulkee eli lopettaa koodin.

Samalla periaatteella pystyt luomaan omat linkit, <img src=".."> -koodin tilalle laitetaan pelkkä teksti, jolloin linkkinä näkyy teksti. Kuvan osoitteen saat klikkaamalla haluaamasi kuvaa hiiren oikealla ja valitsemalla ominaisuudet. Maalaa ja kopioi kuvan linkki ja käytä sitä <img src=""> -hipsujen välissä.

Jos haluamasi kuva on liian iso, voit vielä img -tägin sisään kirjoittaa width="180" height="60" ja kuva kittaantuu 180x60 pikselin kokoiseksi. Luvut voivat olla muutakin, jolloin kuva käyttäytyy niiden mukaan. Muista, että komennon sisällä ei saa olla ylimääräisiä välilyöntejä, vain 1 välilyönti käskyjen välissä.

Sitten vielä linkin tekeminen menemättä koodipuolelle:
Kirjoita tekemääsi laatikkoon ensin sen linkin, blogin tai muun nimi, johon haluat linkin luoda. Tämä teksti näkyy sitten myös sivullasi, esim. Blogi 1. Tämän jälkeen maalaa kirjoittamasi teksti, tässä tapauksessa Blogi 1 ja sitten klikkaa maapallon kuvaa, jolloin aukeaa laatikko, johon voit kohteen linkin liittää. Linkin voi käydä kopioimassa haluamansa sivun ollessa auki osoiteriviltä maalaamalla osoitteen ja esim. klikkaamalla sitä hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitsemalla "kopioi" (tai "copy"). Tämän jälkeen maalaat tekstin (Blogi 1) ja avaat maapalloa klikkaamalla laatikon, johon voit jälleen klikata hiiren oikeanpuoleisella napilla ja valitse "liitä" (tai "paste").

632869.jpg


Tämän jälkeen painat [OK] -painiketta ja toistat toimenpiteen niin monta kertaa, kuin haluat linkkejä laatikkoosi.

Lopuksi, teit sitten nappilinkkejä tai tekstilinkkejä, muista painaa [Tallenna] -painiketta. Ja hoplaa, linkkilaatikko on valmis =)

ps. kannattaa vilkaista myös vuodatus.netin omat laatikko-ohjeet.