10:15 Alpen Light Summer Fruits, 1dl All Bran Plus -kuitumuroja, 2dl A+ mansikka-mustikkajogurttia 0.1% ja maitokahvia. Pohjalle tuli otettua Vi-Siblin kuitumassan kanssa pari kalaöljykapselia sekä Tonalinia, kromia ja piimaata.
13:00 250g Saarioisten Lihaperunasoselaatikkoa (hyvää).
16:00 Ruisleipää: 2 viipaletta, joiden päällä meetwurstia ja tavallista juustoa sekä toiset 2 viipaletta, joiden päällä 3 siivua pekonia ja 9% edamia.
21:00 2kpl Hesburgerin ruisfilehampurilaisia ilman majoneesia sekä kaakao.

Aamupalassa on kuituja seuraavasti: muroissa 10.8g, patukassa 4.7g ja Vi-Siblinissä 3.5g. Jos haluat itse lisätä kuitumäärääsi, kannattaa muistaa veden juonti, muuten kuitumassa jää tukkoon suoleen. Itse otan 0.5-1l vettä mukaan hörpittäväksi, jonka huikkailen noin 1-1½ tunnin sisällä.

Saldo: 2030 kcal, proteiineja 110g, kuituja 30g, hiilareita 227g, rasvaa 67g, pisteitä peräti 40P.

Kalorisaldo jäi alle sen, mitä kulutan joka tapauksessa vuorokaudessa. Myös rasvaa tuli hyvä määrä, kuin myös kuituja ja etenkin proteiinin määrään olen tyytyväinen. Hiilarimäärä on aivan kamala. Jälleen painonvartijoiden pisteet eivät kerro koko totuutta. Esim. Hesburgerin Ruisfilehampurilainen on 14P sellaisenaan. Jos siitä jättää pois paprikamajoneesin (7P) jää siis jäljelle toiset 7P. Kuitenkin jos tarkastellaan jäljellejäävää osuutta itsenäisenä pakettina, huomaa, ettei siinä ole kuin 5g rasvaa ja 300 kcal, jollainen tuote olisi Painonvartijapisteissä n. 5P. Valmiin hampurilaisen pistemäärään kun vaikuttaa majoneesin rasvamäärä siten, että sen "pistekerroin" on jo suurempi. Jos ottaisin tämän huomioon, vähenisi päivän pistemäärä 4P:llä. Sillä ei nyt sinänsä ole merkitystä, kun päivä meni överiksi siinä vaiheessa, kun aloitin aamun erittäin vähärasvaisella ruoalla, niin ruoan määrästä huolimatta nälkä jäi kytemään. Niinä päivinä, kun olen syönyt aamiaiseksi jotain proteiini- ja rasvapitoista, en ole tuntenut samanlaista nälkää kuin tänään. Iltapäivällä tuli tosiaan sitten kamala leivän- ja puputtamisenhimo ja tuli syötyä 4 viipaletta ruisleipää "hyvillä" päällisillä! Toivottavasti huomenna ei iske samanlainen nälkiintymisfiilis.