Tämä soppa sopii sillekin, joka ei yleensä kaalista erikoisemmin välitä.

1 kg
500 g
250 g
100 g
1
2
2 pss
2 kpl


kaalia
porkkanaa
varsiselleriä
pinaatinlehtiä
purjo
sipulia
sipulikeittoaineita
lihaliemikuutioita
vettä
chilitahnaa


Tarvitset 5 litran kattilan.
Silppua kaali ja pinaatinlehdet, paloittele porkkanat ja varsiselleri, viipaloi purjo ja pieni sipulit. Ei kannata ährätä mitään kamalan pientä silppua, jos on hyvät hampaat suussa. Jos tykkää soseesta, voi valmiin sopan sohauttaa vaikka sauvasekoittimella.

Iske kattilan pohjalle ensin kaalit, sitten porkkanat ja sitten loput rehut. Sipulikeittoaineet ja lihaliemikuutiot voi lyödä johonkin väliin. Laske vettä päälle sen verran, että kasvikset peittyvät.
Anna sopan kiehua pienellä lämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet hieman. Sekoittele kunnolla, ettei pala pohjaan. Lyö chilitahnaa sekaan maun mukaan. Itse suosittelen Thai Kitchen Hot Chili Sauce -kastiketta 2-3 rkl. Tulista ja hyvää tavaraa, muttei peitä ruoan omaa makua.

Vinkkejä: Jos et pidä kaalin mausta, keitä ensin kaaleja yksikseen pidemmän aikaa, esim. puolisen tuntia ja lisää sitten vasta muut kasvikset pehmenemään.

Ravintosisältö 100g:ssa (keskimäärin tällä ohjeella):
energiaa 20 kcal, proteiinia 0.8 g, kuitua 1.1g, hiilihydraatteja 5g, rasvaa 0.3g

Eli tätä soppaa saa syödä kokolailla niin paljon kun huvittaa, kun nälkä sattuu kolottamaan sisuksia.

HUOM: Sitten kun kyllästyt soppaan, voit tehdä lopusta lihakaalilaatikkoa, ohjeeseen pääset siis klikkaamalla tuota lihakaalilaatikko-sanaa.