Tulipa mieleen tehdä tästä aiheesta oma sivu tänne muiden löpinöiden joukkoon, ettei pääsisi totuus unohtumaan. Tosiasia kun on kuitenkin se, että kyseisen häiriön takia (pääasiassa) olen tässä nykyisessä jamassani.

Höpinää, diagnoosia ja linkkejä ahmintahäiriöstä

Itseäni aikanaan helpotti suuresti ylipäänsä tunnistaa ongelma ja kun
aivoihin syttyi kirkas ymmärrys, että nämä ahmimiskohtaukset eivät ole pelkkää holtittomuutta, vaan syynä on tosiaan ihan oikea, olemassaoleva päänsisäinen häiriötila, väheni häpeäntunne huomattavasti ja samalla itse sairauden kontrolloiminen omin voimin on helpottunut sanoinkuvaamattoman valtavasti. Siksi myös uskallan yrittää laihduttamista.

Ensi alkuun harkitsin lääkkeiden ottamista avuksi laihdutusprojektiin eli joko masennuslääkitystä tai laihduttamista tukevaa (kuten Reductil ja kumppanit) tai molemmat, mutta päädyin ensin yrittämään ilman, en ole koskaan ollut mitenkään innoissani lääkkeiden syömisestä. Ainakin vielä menee ihan hyvin, mutta jos alkaa pahasti ahdistamaan, menen kyllä lääkäriin. Sen verran sitä viisastuu iän myötä, että on ihan turha kiusata itseään kotona, kun ammattilaisella saattaa olla vastaus valmiina tai ainakin se hetkellinen lääketuki, jos ei muu auta. Mutta nyt siis täysin ilman.