Meemi löytyi Helmiä ja sikoja -blogista.

MUSIIKKI

Lempibändisi?
Savatage, Heart, Gorky Park, Manowar, Nypykät, Klamydia, Kingston Wall, Deep Purple, Uriah Heep, Who, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Leevi & the Leavings, Offspring, Raptori... Näitä on paljon, sitäpaitsi vielä enemmän jäi lemppareita mainitsematta. Ja sitten niistä nousee aina aika ajoin joku toinen hetkellisesti yli muiden ja häviää unohduksiin taas toisena ajanjaksona.

Suosikkilaulajasi?
Heartin Ann & Nancy Wilson, Ian Gillan... Täytyy tässä mainita, että fanikulttuuria en ole ikinä ymmärtänyt, enkä päässyt siihen sisään, en vaan osaa "fanittaa" sokeasti. Korkeintaan kunnioitan hiljaa itsekseni sen enempää tekemättä siitä numeroa.

Tämän vuoden must-see festarit?
Jaa-a, oon ollu aina niin huono festarikiertäjä, yksistäkään en ole maksanut. Jos oon messissä ollut, niin bäkkärillä ja silloinkin mielellään sen verran kaukana lavasta, ettei korvat hajoa =) Tässäkin nousee esiin tuo meikäläisen sairastama fanittamattomuus, ei ole mitään sellaista, joka olisi pakko nähdä, voin kyllä kuunnella kotonakin niitä bändejä.

Paras albumi?
Savatage - Streets, a Rock Opera. On niitä kyllä paljon muitakin, mutta... Joo, Deep Purplen joku ihan ensituotantoa 60-luvulta, jolta löytyy niin hämäriä biisejä, etten ole varma, mikä koko kasetin nimikään oikeasti on. Deep Purplea se väittää olevansa, kaupasta ostettu 80-luvulla ja selässä lukee sanat "Solid Gold". Sellaista kunnon psykedeelistä tykitystä, rokrok.

Kuinka monta levyä omistat?
Muutamia satoja, tarkkaa lukumäärää en osaa sanoa, ehkä yli tuhat.

Mitä radioasemaa kuuntelet eniten?
Radio Suomi. Ei jaksa kuunnella mitään mainoskanavia, joilta tulee yhdet ja samat biisit aina vaan uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja...

Omistatko Mp3-soittimen?
Jep.

Ovatko soittolistat hyvä vai huono juttu?
Murräyh. Hermot menee siihen jatkuvaan jankuttamiseen...

Oletko mielestäsi laaja-alainen musiikkidiggari, vai kuljetko lähinnä valtavirran ja soittolistojen mukaan?
Laaja-alainen, hevistä kasarin kautta klassiseen, punkista trancen kautta rockiin.

Minkä tyylistä musiikkia kuuntelet eniten?
Tällä hetkellä mitä sattuu milloinkin tulemaan, ehkä iskelmä pääosassa (mikä sitten on iskelmää, onkin ihan eri asia..). Jonkun aikaa taaksepäin kuuntelin eniten "metalli"-genreen kuuluvia iskelmiä.

Onko Negative hyvä?
Jaa häh? Onks tää se joku suomalainen teinipoppipänti? Ihan soopaa.

Tiedätkö bändin nimeltä Anal Cunt?
Nope.

Levyhyllysi häpeäpilkku/synkin salaisuus?
Nykäsen Matin ex-vaimon, Piian, tekemä levy! En edes tajua, mistä ihmeestä kyseinen levy on tullut ostettua, mutta se on sellainen, jota en ole ikinä edes kuunnellut. En tosin tiedä, tarvitseeko sitä hävetä, mulla on paljon työn puolesta ostettuja p*skoja levyjä, joita en koskaan itse kuuntele.


ELOKUVAT
Lempileffasi?
Matrix I, kaikki piirretyt (Lehmäjengi on aika mahtava), LOTR, Orgazmo.

Paras näyttelijä?
Sean Connery nykyään, Johnny Deppkin käy sekä Angelina Jolie (ihastuin häneen elokuvassa Vuosi nuoruudestani, jonka kävin katsomassa leffateatterissa) ja Nicole Kidman. Onhan noita hyviä näyttelijöitä oikeasti paljon, mutta jos täytyy mainita vain muutama, niin...

Lemppariohjaajasi?
Alfred Hitchcock, Quentin Tarantino, Steven Spielberg...

Missä leffassa on parasta musiikkia?
Matrix I ja Disney-piirrettyjen musat.

Kuinka monta elokuvaa katsot keskimäärin kuukaudessa?
Vaihtelee todella paljon, mutta lasketaan mukaan dvd:t, vhs:t ja televisiosta tulevat, niin ehkä 20 elokuvaa kuukaudessa. Töllöstähän saattaa tulla katsottua joskus parikin leffaa peräkanaa. Ensin joku YLEn taidepläjäys ja sitten joku aivoton Hollywood-leiskaus joltain kaupalliskanavalta.

Kuinka usein käyt elokuvissa?
Tätänykyä tosi harvoin, ehkä pari kertaa vuodessa.

Minkä elokuvan näit viimeksi?
"Sing, cowboy, sing" eli "Preerian Elvis" eilen illalla YLE Teemalta, oli aika mahtava =)

Lataatko elokuvia laittomasti?
Toisinaan, niitä löytyykin koneelta aikamoinen läjä. Yleensä sellaisia, joita ei saa ostettua mistään eli jotain todella vanhoja kotimaisia, esimerkiksi.

Montako leffaa omistat?
DVD- ja VHS-muodossa niitä on satoja, DVD:itä ehkä 200 ja VHS:iä tätänykyä vähän vähemmän. Tarkoitus olisi digitoida kaikki VHS-kasetit, joita nurkissa pyörii.

Minkä elokuvan tahtoisit nähdä seuraavaksi?
"X-Men - Viimeinen kohtaaminen" on tuossa pöydällä odottamassa, ollut jo muutamia kuukausia, mutten ole ehtinyt sitä vieläkään vilkaista.

Odotitko innolla Da Vinci-Koodin ensi-iltaa?
Nope.

Ovatko Star Warsit hyviä?
Onhan ne ihan jees. Ehkä just enempi tällaisen 3-kymppisen ikäluokan lempisettiä. Meille ne oli ensimmäiset eeppiset elokuvat ja mieletöntä "tehostetulitusta" sen ajankuvan puitteissa. Nuoremmat eivät varmasti tajua tällaista, heillä on ollut niin paljon tehoste-elokuvia katseltavana, ennen kuin näkivät vanhemmat SW:t ja siinä vaiheessa niiden efektit varmaan vaikuttivatkin lähinnä hauskoilta. Oman aikansa mestarieepos siis.

Entä TSH:t?
Jep.

Oletko nähnyt koskaan ranskalaista taide-elokuvaa?
Onhan noita muutama nähty, varsinkin YLE Teema näyttää jotain patonkipätkiä.

Ensimmäinen näkemäsi elokuva?
Muistan penska-ajalta seuraavat: Sam Raimin "Evil Dead" ja Disneyn Dumbo. En tiedä, kumpi tuli nähtyä ensin, mutta olin n.6-vuotias kun näin tuon Evil Dead-pätkän ja voin sanoa, että se jäi kyllä uniin... Samoin kuin Dumbon psyke-fantit!

Kuuluvatko popcorn ja elokuvateatteri erottamattomasti yhteen?
Ehdottomasti =D


TV
Montako tuntia TV:tä katsot päivässä?
Joskus pari tuntia, joskus en ollenkaan. Aika usein se tulee jätettyä päälle tuohon taustalle möykkäämään omiaan ilman, että sieltä tulee seurattua muuta kuin esim. YLEn uutisikkunat.

Lempiohjelmasi?
Siskoni on Noita, Vaimoni on noita, Alias, Dark Angel... (huomaatteko, kaikissa pääosassa voimakkaita naisia, kumma juttu ;o))

Minkä sarjan tahtoisit takaisin ruutuun?
Voi räkä. Tästä ei ole kauaa, kun mietin, että voi miksi sitä ei näytetä enää missään ja mistäköhän sen löytäisi, mutta nyt en saa edes päähäni, mikä se kaipaamani sarja mahtoi olla... Että voi ihmisellä olla laho pää! Jaa eikun Twin Peaks! Sehän se oli, jota kaipasin. Sitten se alkoikin uudestaan ja mä olen missannut lähes jokaikisen jakson! ARGH! Eli toivon tämän mieluummin DVD:lle, ostan sen ja katson kun ehdin ;o)

Katsotko salaa Kauniita ja Rohkeita?
Nope. Ei kertakaikkiaan jaksa kiinnostaa.

Onko Salkkarit hyvä?
Nope. Tämäkään ei kertakaikkiaan jaksa kiinnostaa.

Montako televisiota talossanne on?
1. Tai siis tässä taloudessa on 1, mutta tässä talossa, kun on kerrostalo kyseessä, saattaa olla aika monta muutakin, mutta en tätä meemiä varten käy pimpottamassa ovikelloja ja tekemässä kyselyä...

Kun katsot televisiosta hyvää ohjelmaa, naposteletko jotain?
Harvemmin. Yleensä teen käsilläni jotain muuta samalla eli näpyttelen tietokoneella, kudon sukkia, luen sarjakuvia... En yleensä osaa keskittyä pelkkään televisioon yksinään.

Mitä sarjoja seuraat säännöllisesti?
En mitään. Ei ole yhtään ohjelmaa, jonka takia kännykkä piippaisi, että muista avata aivojenpassivointiväline siltä ja siltä kanavalta kello se.

Paras saippuasarja?
Ei ole olemassa hyvää saippuaa. Hmm, ellei lasketa vanhaa 70-80-lukujen taitteessa tehtyä parodiasaippuaa, nimeltänsä "Soap" eli "Kupla" =D Se oli mahtava! Senkin voisi toivoa DVD:lle, pääsisi katselemaan uudestaan ;o)

Pidätkö poliisisarjoista?
Jeah, saksalaiset ja englantilaiset rokkaa, lyödäänkö vetoa, montako kertaa Matula ottaa turpaansa?!

Onko Shield hyvä?
Paha sanoa, en ole seurannut. Jostain jaksosta nähnyt pätkän ja vaikutti aika tylsältä tai yliampuvalta tai jotain. Blääh.

Katsotko lastenohjelmia?
Jep! BuuKlubben ja BääBääBärtil pistää nauramaan =D Lastenohjelmissa vaan on "sitä jotain".

Mikä oli pienenä lempiohjelmasi?
Pikku kakkonen ja Tohtori Sykerö sekä Kössi Kenguru. En muista, että silloin olisi muita lastenohjelmia tullut.

Turhin tv-ohjelma?
Kaikki tosi-tv-ohjelmat. En voi käsittää, kuka viitsii näistä kiinnostua. Kannattais varmaan laittaa nenänsä ulos kämpästä ja käydä tutustumassa siihen oikeaan elämään ihan omakohtaisesti...

Idioottimaisin mainos?
Lähes kaikki mainokset ovat idioottimaisia. Pyrin välttämään niiden näkemistä katsomalla mahdollisimman paljon YLEn kanavia.

Katsotko koskaan tv-chatteja?
En, käännän kanavaa välittömästi, jos joku tällainen alkaa. Tällä hetkellä kanava on ollut auki Taitopeli-puolella, lähinnä olen tähän meemiin vastaillessa samalla repeillyt kyseistä Taitopelin miesjuontajaa, joka höpöttää puutaheinää, laulaa ja hölmöilee. Ennen sellaiset henkilöt vieteen "pitkään niemeen", mutta nykyään niistä tulee tv-pelijuontajia xD Thoh ;o)


Menihän tähänkin taas aikaa... Vois lähteä vaikka kirjastoon seuraavaksi, vilkuilemaan Pilates- tai jotain muita kuntojumppavideoita tai -dvd:eitä. Puuh.