Tulipahan kokeiltua miten onnistuu speltin ja rukiin kanssa pizzapohja. Voin varoittaa heti, että taikina on erittäin tarttuvaa ja kuitenkin irtonaista eli mitään suuria ei tämän taikinan varassa pysty toteuttamaan. Hemmetin hyvää se nyt kuitenkin on =D

Taikinapohja (1 pellillinen)
1 prk
½ pkt
4 dl
1 dl
2 tl
1 tl
(á 250g) maitorahkaa 0.3%
margariinia (250g) esim. Sunnuntai laktoositon
karkeita ruisjauhoja
isoja spelttihiutaleita
leivinjauhetta
suolaa

Päälle:
200 g
300 g
150 g

salsakastike (esim. Rainbow Chunky Salsa Medium)
kebablastuja (esim. Portti)
emmental-raastetta (esim. Valio)
jalapeno-siivuja maun mukaan

Aineet sotketaan keskenään ja lyödään leivinpaperille ja kaulitaan uunipellin kokoiseksi. Kaada salsakastiketta reilusti pohjalle, voit käyttää koko 300g purkinkin, se ei lisää pisteitä. Levitä kebablastut salsan päälle, jalapenoviipaleita maun mukaan ja ripottele juustoraaste viimeiseksi.

Paista uunissa 200° n. 20 minuuttia. Kannattaa laittaa pelti uunissa keskitason alapuolelle, jotta ruispohja varmasti kypsyy.

Ravintoarvot (jaa pellillinen 16 osaan): 256 kcal, 5.5P, 18.8g rasvaa, 12.3g hiilareita, 2.7g kuituja sekä 9.8g proteiinia. Eli laihiksella näitä ei syödä kuin yksi päivässä tai menee setti sekaisin =D

VINKKI: Jos epäilee vähänkin olevansa herkkävatsainen, kannattaa tota ruispohjaa kypsyttää ensin ihan yksinään uunissa, vaikka vartinkin verran.