Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tämä setti on helpompi tehdä kahteen normaalikokoiseen lasivuokaan, koska jauhelihasta lähtee aika paljon nestettä ja lasivuoka pitää sen hyvin kurissa, mutta voihan tämän uunipellillekin vääntää. Käyttämäni lasivuoat ovat 22cm x 30cm x 5cm -kokoisia.

2 lasivuoallista (tai 1 pellillinen)
2 pss
2 prk
1.2 kg
sipulikeittoaineksia (esim. Rainbow)
3.5% kermaviiliä (1prk = 200g)
naudan jauhelihaa, max 10% rasvaa

Täytteeseen:
150 g
½ prk

savujuustoa, esim. Kippari (n. 16 viipaletta)
mustia oliiveja (Rainbow kivettömiä, 235g)
(valkosipulinkynsiä maun mukaan)

Pinnalle:
3-4

keskikokoista tomaattia
mausteet (timjamia, persiljaa)

Sekoita sipulikeittoainekset kermaviiliin, lisää jauheliha ja sekoita hyvin, tähän ei tarvitse tehosekoitinta, ruokalusikallakin onnistuu sekoittaminen hyvin. Jaa jauhelihaseos neljään. Lasivuokia ei tarvitse voidella erikseen. Taputtele neljännekset kummankin lasivuoan pohjalle ja jos jauhelihaseos tarttuu käsiin, kastele näppejä välillä kylmällä vedellä. TAI, jos teet pellille, niin: taputtele puolet jauhelihaseoksesta leivinpaperin päälle uunipellille.

Levitä juustoviipaleet tasaisesti jauhelihan päälle ja viipaloidut oliivinpalat sekä pieneksi pienityt valkosipulinkynnet juuston päälle. Taputtele loput neljännekset lasivuokiin. TAI, jos pellille, niin: taputtele loppu jauhelihaseos samankokoiseksi levyksi toisen leivinpaperin päälle ja kippaa se juustojen, oliivien ja valkosipulien päälle kanneksi. (Poista päällimmäinen leivinpaperi.)

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja jaa jauhelihan päälle (lasivuokiin laitan yleensä tomaatinsiivut 3x4 -rivistöön). Hiero kämmenten välissä timjamit ja persiljat päällimmäiseksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Leikkaa neliskanttisiksi pihveiksi (kumpaankin lasivuokaan 6 tai 12 pihviä, riippuen kuinka suuria haluaa, pellillä esim. 4x4 eli 16 pihviä).

Jos ja kun lämmität pihvejä uudestaan, varo etteivät ne kuivu.

Ravintoarvot:
90g pihvin ravintoarvot (jos tekee 24 pihviä eli 12 pihviä per lasivuoka):
139.5 kcal, 12.3g proteiinia, 4g hiilihydraatteja, 8.2g rasvaa, 2.5P.

136g pihvin ravintoarvot (jos tekee pellillisestä 16 pihviä):
210.8 kcal, 18.4g proteiinia, 5.9g hiilihydraatteja, 12.3g rasvaa, 3.8P.

181g pihvin ravintoarvot (jos tekee 12 pihviä eli 6 pihviä per lasivuoka):
279 kcal, 24.5g proteiinia, 7.9g hiilihydraatteja, 16.3g rasvaa, 5P.


VINKKI: Ei ole pakko pelata valkosipulinkynsien kanssa, osta valmista Valkoliekin valkosipulimurskaa ja pistä sitä maun mukaan valmiiksi jo itse taikinaan. Myös oliivinpalat voi sekoittaa valmiiksi itse taikinaan.