Tästä se mehupaasto lähtee. Harmillista on se, että koko tuleva viikko on paljon tekemistä eli joudun tekemään ikään kuin "mehutkin evääksi", toisaalta se on helppoa, laimentaa mehut puolen litraan pulloon vedellä ja vie mukanaan. Aamu jäi lyhyeksi, kun tuli valvottua myöhään, joten suolihuuhtelu jää tälle illalla, eilen en jaksanut sitä ruveta tekemään.

En muuten käytä glauber-suolaa suolen tyhjennyksen aloittamiseen, se on tällaiselle colon irritabile eli "stressisuolelle", joka kouristelee muutenkin, turhan raju. Sen sijaan käytän apteekista ostettua nestettä Phosphoral, joka vetää elimistöstä nestettä suoleen päin ja sillä tavoin huuhtelee suolen puhtaaksi. Vaatii tietenkin runsasta juotua nestemäärää, jotta elimistössä on mistä ottaa. Lue myös Lääkelaitoksen vakavasti otettava varoitus aineesta! Ja nyt taas menoksi...

Aamupala (jota huikkailin pitkin päivää): 2dl Biotta Rypälemehua laimennettuna veteen, yhteensä 5dl.
Välipala: huikkailua, 1.5L pullo täynnä vettä, seassa 1 C-vitamiiniporetabletti (1g).
Lounas: 2.5dl Gefilus Omena-Guava +soijamehua (uinnin päälle, paaston aikana nimittäin ei proteiinia erityisemmin saa).
Päivällinen (jota huikkailtu pitkin iltaa): 2dl Biotta Breuss-mehua laimennettuna veteen, yhteensä 5dl.

Ainiin, join tuossa päivällisen alle Bioteekin probiootti -kuituannoksen ja huitaisin samalla naamaan pari tabua (Lacto7, kalaöljykapselit, magnesium).

HUOM: Jätin sitten aloitustyhjennyksen kokonaan tekemättä (lähinnä noiden tyhjennysaineiden rajuuden takia), suolen sisältö on sen verran nopeasti liikkuvassa tilassa, että tyhjenee pelkällä huuhtelulla. Jokaisen kannattaa itse harkita tarkkaan, kannattaako jättää alkutyhjennys väliin. Jos maha on ollut kovalla, silloin tyhjennys on entistäkin oleellisempi.