Pari päivää mennyt aika rauhallisesti, mökillä ollessa ja keskiviikkoiltana olin siis töissä. Koira oli taas ti-ke-yönä nuollut sidoksen litimäräksi, mutta siitä huolimatta, että se oli "kiinnitetty" vain taittamalla sideharsorullan pää yhden kierroksen alle, koira ei ollut nyppinyt sitä pois. Vain nuollut märäksi. Aamulla siis side pois hauduttamasta.

Ainiin, tiistai-iltana tosiaan kävimme moikkaamassa äitiä ja tämän chihuahuaa ja vaikka aika rauhallisesti pienessä tilassa oltiinkin, haukku onnistui sen verran hyppäämään ja touhuamaan, että sai isoimmat haavat eli yläkulmahampaiden jättämät kaksi isoa reikää hiukan auki. Sidetarpeet olivat mukana, joten tein käpälän iltahoidon (desinfiointi, rasvaus, sitominen) lattialla, samalla kun höpöteltiin äipän kanssa.

Poikkeuksellista oli se, että alempana olevan kulmahampaan reiän kohdalla havaitsin kulmahampaan työntäneen nahkaa ikäänkuin kaksinkerroin eli karvaa oli haavan sisäpuolella ja käytin jonkun verran aikaa, kun vedin reiän reunasta nahkaa auki ja nypin karvoja käsin irti. Lähtivät yllättävän kivuttomasti nahan reunasta ja samalla nahka oikeni ja varmasti omalta osaltaan lähtee paranemaan paremmin. Vaarana on (luulisin), että haava märkii, jos sinne jää karvaa. Tämä side oli siis aamulla nuoltu märäksi.

Keskiviikkona iltapäivällä desinfioin ensin kädet (Neo-Amisept käsihuuhde), sitten koiran haavat (Betadine), rasvasin (Bepanthen), laitoin sidetaitoksen ja kiersin sideharsorullallisen ympäri. En saanut rullan päätä pysymään hyvin kerroksien alla, joten laitoin pienenpienen palan kiinnelaastaria ranteen viereen pitämään harson paikoillaan. Ja sittemmin sinne töihin.

Töistä tullessa (olin poissa noin 6 tuntia) koira tuli onnellisena mökin ovelle vastaan ja sideharsorulla oli purkautunut onnellisesti roikkumaan nilkkaan xD Koira oli sitä vähän nuollut, rulla oli märkä, muttei paljoa ja vain päästä. Harso roikkui sen laittamani teipin varassa koiran nilkan ympärillä. Nappasin loputkin pois ja annoin koiran juosta pihalle tekemään tarpeitaan. En ole lenkittänyt sitä nyt kun käpälä on kipeä, se osaa kyllä kävellä mökiltä metsään, jos on isompi hätä, pienemmät tehdään lähipuita ja pusikoita vasten. Kuivasin käpälät yöpissin jälkeen, tarkistin haavat ja totesin, ettei maksa vaivaa laittaa rättiä yöksi käpälään.

On kyllä totta, että nelijalkaisten vammat tuntuvat paranevan pikavauhtia. Kaikki haavat ovat jo hyvin kiinni, enkä ole tänään laittanut ollenkaan sideharsoa reikien päälle. Märkää ei näy missään, ei ole näkynyt koko aikana. Täytyy toivoa, että paraneminen pysyy yhtä hyvänä, mutta ainakin emäntänsä on omistautunut hoitamaan haukun kuntoon =)

Kunhan tästä mennään takaisin mökille, desinfioin, rasvaan ja jätän sitomatta. Epäilen, että sideharso olis kuitenkin taas aamulla litimärkä x) Tulee kuitenkin valvottua sen verran myöhään, että ehtii vahtia, että rasva imeytyy ja ettei haukku lipaise sitä rasvaa kitusiinsa. Tosin se on kyllä tähänkin asti antanut vastarasvatun käpälänsä olla rauhassa.

On se sellainen, mamman kiltti poika =)