Noniin, kirjoitellaan nyt ihan muistin tyhjentämiseksi, että mitä on tullut syötyä. Tilasin tosiaan toissailtana Bookplus.fi -osoitteesta muutamia ravintoon liittyviä opuksia, mm. Atkinsin uusin dieetti -kirjan sekä Atkins dieettikeittokirjan. Kävipä niin hyvä säkä, että löysin pari Atkins-kirjaa kirjastosta eilen, joten lainasin ne luettavaksi siksi aikaa, kunnes tilatut kirjat saapuvat.

Tällä hetkellä siis käsitykseni Atkinsistä on: "vältä hiilarit (etenkin nopeat), syö proteiinia ja paljon kasviksia" (runsaan kuidunsaannin takia, jota Atkins itse piti tärkeänä). Mutta ne syömiset:

Aamupala: 5x Ryvita Dark Rye -näkkäriä (hh 6.6g/siivu, mutta kuituakin on 1.8g/kpl), Ingmanin kevyt juustolevitteellä 9% Cheddar, päälle 2x ultrakevyt meetwursti, 1x aladobisiivu, 2x kalkkunaleike sekä 2x Valion aamupala Cheddar -viipaleita. Maitokahvia (laktoosittomalla ja rasvattomalla maitojuomalla, n.2dl), vesilasillisessa Vi-Siblin kuituannos, jossa myös auringonhattu-uutetta n.20 tippaa (kurkku karheana) sekä 1x Berocca Plus -poretabletti. Kämmenellinen eli n.20g kuorittuja auringonkukansiemeniä.
Yht: prot 35.79g, kuit 13.86g, hh 45.73g, rasv 25.04g, 536kcal, 10.5P.

Lounas: n.180g valkosipulimarinoitua kanasuikaletta, n.65g 17% Auraa.
Yht: prot 48.15g, kuit 0g, hh 3.24g, rasv 20.05g, 387kcal, 9.1P.

Välipala: 2 pientä kuppia kahvia tosi pienellä lorauksella 3.5% täysmaidolla, 2x pientä palaa erilaisia piirakoita.
Yht: ei mitään hajua, mutta hiilareita noissa piirakoissa varmasti oli.

Iltapala: Savustettua lohta n.50g, 1tlk siideriä (Natural Extra Dry).
Yht: prot 8.8g, hh 8g, rasv 5.75g, 237kcal, 4P.

Jahas, on päästy tähän pisteeseen. Ihan just täytyy lähteä iltatöihin pitkästä aikaa, olis kyllä ollut tosi mukava jäädä lepäilemään kotosallekin... Täytyy sitten yöllä tai huomenna aamulla laskea koko päivän saldo yhteen. Hyvät viikonloput kaikille!

Sunnuntaipäivän edittiä:
Ilta-/yötöissä sainkin siiderin (extra dry crowmoor -pullo eli 33cl) sekä aivan mahtavan sapuskalautasen: omenaa, rusinaa, jotain tavallista juustoa raastettuna, fetajuustokuutioita, salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa... olikohan siinä jo kaikki, saattoi olla ehkä vielä jotain hedelmää, kasvista tai vihannesta! Oli muuten mielettömän hyvää ja sitä oli iso lautasellinen kukkurallaan =) Hyvin jaksoi tehdä hommat loppuun!

Ja vähänkö oon laiska, en jaksa enää laskea tarkkoja arvoja loppuun eiliselle, mutta pääasia on se, että proteiinia tuli yli sen 1.5 kertaa ihannepainon kilojen (mulla ihannepaino on siis normaalipainon bmi:n ylärajalla tai hiukan sen yli eli n.66kg, joten tarvitsen proteiinia "liikkumattomana" päivänä 66g, puoliaktiivisena päivänä 1.5x66g=99g ja maksimiproteiiniannos on 2x66g=132g.

Ainakin suurin osa tutkimuksista osoittaa selkeästi, että kenellekään, edes huippu-urheilijalle tai edes kehonrakentajalle, ei ole hyötyä ylittää proteiininsaannissa painokiloa kohden kahta grammaa päivän aikana. Kannattaa huomioida myös se ihannepaino. Eli raskasluisella ihannepaino on enemmän kuin linnunluisella, lihaksikkaalla enemmän kuin hoikkarakenteisella ja se vaikuttaa suoraan siihen tarvitun proteiinin määrään.

Kuidut jäi pikkasen liian vähiin ja hiilarit tais jäädä ihan sopivalle tasolle, jonnekin 100g-150g väliin, hyväkarppi kai edellyttäis tohon sataan jäämistä.