Olen tuossa nyt lueskellut hyvän matkaa (kohta 200 sivua) Atkinsin vuonna 2000 kirjoittamaa kirjaa "tri Atkinsin vallankumouksellinen dieetti - Pysy nuorena kaiken ikää". Ja onpas mieleen herännyt muutamia ajatuksia:

Ensinnäkin, Atkins kirjoittaa ravinnon tärkeydestä, vitamiineista, kivennäis- ja hivenaineista, antioksidanteista, kolesterolista, flavonoideista, aminohapoista jne ja selittää hyvin seikkaperäisesti, mihin niitä elimistössä tarvitaan sen mukaan, kuinka paljon erilaiset tutkimukset ovat niistä tietoa irti saaneet.

Toiseksi, Atkins kertoo myös, mistä ruoka-aineista kyseisiä aineita on mahdollista saada ilman lääkitystä. Atkins selittää myös, mitä elimistössä tapahtuu, jos kyseisiä aineita ei ole tarpeeksi.

Kolmanneksi, mistä ihmeestä siis on syntynyt käsitys, että Atkins on rasvaruokamaakari? Kirja kun ei varsinaisesti ole oikeastaan edes "dieetti"-kirja, vaan Atkins selvästi kuuluu sarjaan "pääsääntöisesti ravinnolla parantavat lääkärit".

Johtopäätös: Kuinka helppoa onkaan ohjailla valtavirran ajatuksia ja käsityksiä valtamedian avulla, kun raha on se, joka määrää, mitä meille uutisoidaan (tässä tapauksessa siis miljardeja euroja ja dollareita käärivä lääkebisnes)! Aika järkyttävää vielä tässäkin iässä jälleen kerran törmätä tähän ilmiöön. Vaikken ole koskaan varsinaisesti sinisilmäinen ja hyväuskoinen ollutkaan, niin kyllä tässä taas ihmettelee, että mitä järkeä on tuputtaa ihmiselle miljoonilla euroilla lääkkeitä, kun ruokavaliomuutoksilla ja vitamiinilisillä voitaisiin saada valtavia muutoksia aikaan. En ole itse koskaan ollut innokas lääkkeiden syöjä, mutta täytyy muistaa, että länsimaisella lääketieteen kehityksellä on ollut muutamia hyviäkin läpimurtoja ja lääkkeitä saa ja pitääkin käyttää, silloin kuin tarvetta ihan oikeasti siihen on.

Kuten eräs vanha sananlasku sanoo, totean minäkin tämän kirjoituksen päätteeksi, että "Ruoka on lääkettä ja hyvä ruoka on tehokasta lääkettä".

ps. karppaus.info -sivuston ateriamatriisi on niin näppärän oloinen tällaiselle karppauksesta kiinnostuneelle, että muokkasin siitä helpommin tulosteeksi taipuvan .jpg -kuvan. Älkää kuitenkaan unohtako alkuperäistä lähdettä ja sitä tosiasiaa, että kuten karppaus.infon sivullakin sanotaan, karppaus on sellainen sateenvarjotermi, että sen alle mahtuu monta tyyliä ja kannattaa tutustua kirjallisuuteen ennen hätiköimistä ;o)

pps. piti vähän tarkentaa vielä tekstiä.