Tein YLEn Elämä pelissä -testin ja oli mielenkiintoista havaita, että juuri näillä nykyisillä mitoillani, kolesterolilla ja elintavoillani, eläisin yli 85-vuotiaaksi. Se, että kokeilin muuttaa painon normaaliksi, 89 kilon sijasta olisin 66-kiloinen, vaikutti eliniän ennusteeseeni VAIN vuoden ja muutaman kuukauden.

Olin alunperin syöttänyt tiedoiksi alkoholinkäytöstäni 7 siideriä viikossa ja 7 lasillista punaviiniä viikossa eli yhteensä 14 annosta. Totuus on, etten välttämättä joka viikko juo mitään, toisinaan taas juon enemmän kuin "pari" päivässä, enkä välttämättä aina juo juuri yhtä siideriä JA yhtä lasillista punkkua, vaan kenties pari lasia punkkua tai kolme tölkkiä siideriä jne. Joka tapauksessa, muutin noita, koska halusin nähdä, mitä vaikuttaisi, jos jättäisin siiderin pois. Tulos: elinikääni tuli vain muutama kuukausi lisää (mutta koko tämä elinikä tuntuisi aika pirun kuivalta!) =D

Niin juu ja liikunnan lisääminen "tavallisesta", metsästys-, kävely-, ymv. ei-niin-hengästyttävästä liikunnasta kuntoliikuntaan (eli juoksu, uinti, jne ja uintiahan mä harrastankin silloin tällöin, mutta valkkasin kuitenkin tuon lievän liikkumisversion), havaitsin eliniän nousevan myös vain muutamalla kuukaudella x)

Joka tapauksessa, mielenkiintoista tuossa testissä oli juuri se, että painonpudotuksella ja alkoholinkäytön lopettamisella ei olisi oikeastaan minkäänlaista merkitystä elinikääni. Sinänsä aika lohduttavaa, ei tarvitse stressata, jos ja kun päivittäin ottaa yhden tai pari x) Eikä tarvitse stressata silläkään, että vaikka paino ei putoaisikaan ihan niin nopeasti kuin haluaisin, niin oikeasti sekään ei vaikuta elämän pituuteen. Sen sijaan kyynisesti voi ajatella, että elämänlaatuun se saattaapi vaikuttaa ;o)

Käykääpä testaamassa!