Siirtyäkseni ontoista ja kuluneista, ontuvista vertauskuvista itse aiheeseen... Tein yöunien aikana periaatepäätöksen laittaa tuon perjantaiaamun ensimmäisen punnauksen kuitenkin pätevänä esille, jos vaikka se kannustaisi meikäläistä jälleen "oikealle polulle". Painonhallintani on nimittäin jo useiden viikkojen ajan ollut "syön ja juon mitä sattuu ja kuinka paljon sattuu ja toivon, ettei paino nousisi" -tolalla. Yllättävän monta viikkoa tuollakin on näköjään sitkuteltu, mutta viime perjantain äkillinen painonnousuhumahdus on todennäköisesti "elimistön kosto" koko kesän kestäneestä sluibailusta eli suomeksi: lintsaamisesta.

Tästä siis lähtee, ruokapäiväkirjaan palaten, tämä itsensä niskasta puristus. Uskon vakaasti, että kalorimäärän rajoittaminen noin 2000kcal:iin päivässä voisi tehdä aika reippaasti muutosta. Etenkin, jos vielä pystyn pitämään kiinni aikaisemmasta pyrkimyksestä saada kuituja 35g päivässä tai enemmän.

Raakaversio ruokavalioon palaamisesta:
Kuidunlisäys: Elovena-puuroa (Hetki-pussit ovat oikein hyviä), Alpen Light -kuitupatukoita, Vi-Siblin kuitumassanlisääjää, All Bran Plus -kuitumuroja, Ryvita Dark Rye -näkkäriä, kuitumehukeittoja, kuitumehuja.
Kalsium ja maitohappobakteerit: Laktoosittomat maidot ja jogurtit, esim. profeel-jogurtti kuitumurojen kanssa, vähärasvaiset juustot, kuten Ingmanin 9% kevyt juustolevitteet, Lacto7-tabletit sekä Probiootti+kuitu-annokset.
Proteiini: Vähärasvaista linnunlihaa, varovasti nautaa ja sikaa, valmiiksi marinoiduista lihoista luopuminen, kalan käyttö 2-3 kertaa viikossa (esim. valmiit kalafilesuikalepaketit, joilla voi suoraan korvata kanafilesuikaleet vaikkapa pataruoissa), kevyet leikkeleet näkkärin päällä.
Rasvat: Päivittäin kalaöljykapseleita, hiukan margariinia, pieni kämmenkupillinen kuorittuja auringonkukansiemeniä silloin tällöin, ehkä maapähkinöitä.
Vesi ja muut juotavat: Paluu takaisin omaan niksiini eli 1.5L pullo täyteen vettä ja sinne sekaan joku poretabletti. Alkoholia en käytä runsaasti, mutta säännöllisesti ja pistän harkintaan, joko siirtyisin siideritölkillisestä takaisin lasilliseen punaviiniä päivässä, kalorimäärä vähenisi ehkä puoleen.

Laktoosittomuudesta sen verran, että laktoosi-intoleranssini on äitynyt sen verran pahaksi, että maha ei kestä kuin äärettömän pieniä maitosokerimääriä kerrallaan. Tuli pitkästä aikaa syötyä eilen illalla n. kolmannes - puolikas suklaalevystä ja nyt on maha aivan julmetun kipeä, löysälle vetää väkisin ja polttelee.
Gluteenittomuudesta myös sen verran, että vehnätuotteet ovat puolestaan alkaneet aiheuttaa ummetusta. Kokeissa ei ole löydetty mitään, mutta pakkohan se on kehonsa tuntemuksia uskoa. Sinänsä kurjaa, kun asia ei ole niin yksiselitteinen, että söisin sekä laktoosia että gluteenia, jotta ripuli ja ummetus kumoaisivat toisensa xD

Tästä lähdetään ;o)