Ostin pienen kirjasen erilaisista vähähiilihydraattisista dieeteistä samalla, kun ostin ne Atkinsin dieetti- ja ruokaohjekirjat. Aika mielenkiintoista vertailla keskenään erilaisia vähähiilihydraattisia dieettejä. Oppaan nimi on "VÄHÄhiilihydraattinen elämäntapa" ja sen on koonnut Karen Rysavy. Kirjassa esitellään mm. seuraavat vhh-"dieetit":

- Atkins
- Protein Power: voimaa proteiinista
- The Zone: ihannetila
- Sugar Busters: ei sokeria
- Neanderthin: paleodieetti
- Somers-dieetti
- Schwarzbeinin menetelmä
- Hiilihydraattiriippuvaisen dieetti
- GO-dieetti
- Life Without Bread: elämä ilman leipää
- Your Fat Can Make You Thin: rasvasi avulla hoikaksi
- Insuliiniresistenssidieetti
- South Beach -dieetti
- Beyond Atkins - Atkinsia parempi
- Hamptons-dieetti

Mielenkiintoista oli havaita, että osassa teoksia pyörä keksitään uudestaan, osassa taas ensin hyväksytään uudet tutkimukset (eli esim. että tyydyttynyt rasva ei nosta kolesterolia ja että transrasvat voivat olla haitallisia terveydelle) ja heti seuraavassa luvussa kuitenkin käsketään välttämään tyydyttyneitä rasvoja ja käyttämään transrasvoja...

Joka tapauksessa, tällaisen minioppaan kanssa erilaisia dieettejä - vai pitäisikö sanoa mieluumminkin ruokavalioita - on helppo vertailla keskenään ja pohtia, mikä voisi sopia meikäläiselle parhaiten. Tällä hetkellä pohdin kuitenkin, että pyrin rajoittamaan hiilarit alle sataan sillä välin, kun tutustun näihin mielenkiintoisimpiin versioihin.

Pohdin tuossa muuten eräänä iltana vähän Atkinsiä, kun lueskelin yhtä kirjaansa. Lukekaa ja kommentoikaa, olisi mielenkiintoista vaihtaa mielipiteitä =)