Että tästä se sitten lähtee. Aamulla oli jokseenkin väsynyt (ja ripulinen) olotila, söin eilen "sokeriaddiktin viimeisen aterian" (vaikken koekaan sokeriaddikti olevani), ostin loistavia Weekend Snacksin pekoninaksuja, jotka valitettavasti on tehty vehnäjauhoista. Weekend Snacks (on muuten ihan kotimainen merkki) tekee kyllä todella paljon laktoosittomia ja gluteenittomia naksuja, sopii meikäläisenkin mahalle mainiosti, siis nimenomaan ne vehnättömät, ja voin suositella lämpimästi kaikille =)

Mutta niinhän sitä sanotaan, sellaista himoitsee, mitä ei kannattaisi syödä ja meikäläisellä himo kohdistuu aina silloin tällöin noihin pekonilastuihin, joiden vehnäjauho aiheutti tällä kertaa lievän ripulin =P Ei ole ensimmäinen kerta, kun teen itselleni kiusaa xD Nimimerkillä: joskus teki mieli kebabrullaa, jossa tietenkin vehnätaikina ympärillä...

Jahas, paino siis näytti tänä aamuna tasan 89 kiloa, senttimittoja en ole vielä ehtinyt ottaa, mutta onhan tässä päivä aikaa. Kuntoilukin pitäisi aloittaa, siis tämän koiran kanssa lönköttelyn lisäksi ihan jotain kunnon sykkeennostoliikuntaa. Eli uimahallille suuntautuu meikäläisen reitti siinä vaiheessa, uimalippuja löytyy kyllä. Mielessä on kyllä, että voisi satsata ja ostaa kunnon syyslenkkarit, sitten voisi piskin kanssa tehdä vaikkapa oikein reippaita sauvakävelylenkkejä lönkkölenkkien sijaan. Kuulostaa kyllä omaankin korvaan tekosyyltä xD


Fiiliksiä: Vähän hölmistynyt olotila, että mitäs nyt? Kuinka mä selviän tästä? Onko mulla itsekuria tarpeeksi? Pohdin koko ajan tätä, että kyllä mä varmaankin kotosalla selviän, mutta miten sitten kun maanantaina täytyy jälleen mennä töihin ja lasten kanssa työskennellessä ja yhtä aikaa niiden kanssa syödessä on _pakko_ näyttää hyvää esimerkkiä ja syödä samaa ruokaa, etenkin mahdollisimman monipuolisesti kaikkea mitä keittäjillä on tarjota.

Kyllä mä varmaan jatkan töissä "normaalisti" syömistä, olen sen velkaa lapsille, näin "vastuullisena aikuisena". Olis aika hölmöä saarnata monipuolisesta syömisestä ja sitten jättää itse puolet syömättä. Muksut katsovat yllättävän tarkkaan aikuisten syömisiä. Yhden kerran kokeeksi otin vain minikokoisen perunanpalan ruoan sekaan ja samantien samassa pöydässä istuvat lapset jo kysyivät, ettenkö ottanut perunaa ollenkaan ja miksi...

Yks mikä äsken välähti päähän, oli että mähän olen ostanut pähkinöitä naposteltavaks ja nyt mä en saa kahden viikon aloituksen aikana koskea niihin vielä =D No, eipä siinä mitään, kyllä mä uskon pärjääväni ilman niitä, kuten myös ilman siideriä (join eilen illalla loput 3 tölkkiä, samalla kun tein työhommeleita). Mutta... toi kahvinjuominen, pohdin tässä koko ajan, että voinko mä ihan oikeasti luopua siitä ja siirtyä teen juomiseen? Äsken tuli se "voisinkin keittää pannullisen kahvia" -fiilis ja sitten tajusin, että "enpäs voikaan" xD No, ehkä kaks viikkoa menee, ainakin täytyy yrittää.


Ruokapäiväkirjaosuus:
Aamupala: Voissa paistettua pekonia 6 siivua, 4 paistettua kananmunaa, n.30g pizzajuustoa -> hh 5g.
Välipala: Probiootti+kuitu -annos, vitamiinit -> hh 2g.
Lounas: Valkosipulimarinoitua kanafilettä maustettuna voimakkaalla chilitahnalla, valkosipulimurskalla ja sinihomejuustolla (17%) -> hh 4g.
Iltapala: Feta-salaattia n.2 annosta, lasillinen vihreää teetä -> hh 10g.
Että eihän se hassummin mennyt, 21g hiilareita ja 20g on tavoite joka päivä. Mielellään korkeintaan 6g hiilareita per ateria. Mutta ei oikein ole nälkä ollut tänään, joten jäi salaatin tekeminen ja syöminen aika myöhään x)

ps. Niin juu, noista hiilarimääristä osa on Atkins-kirjasta suoraan, esim. siellä on fetasalaatti -ohje, jossa on suoraan ilmoitettu, että siitä tulee 6 annosta ja yhdessä annoksessa on 5g hiilihydraatteja. Valkosipulimarinoidut kanafilesuikaleet puolestaan katsoin suoraan paketin oman hh-määrän mukaan. Atkins suosittelee myös syömään korkeintaan 4x30g juustoa päivässä ja laskemaan jokaiselle 30g juustoannokselle 1g hiilihydraatteja. Se menee vähän ristiin sen kanssa, että täällä Suomessa ainakin lukee useassa juustossa 0g hh, mutta näin.
Nyt voisi mennä Atkins keittokirjan kanssa sänkyyn!