Joo-o, tässä oikein alkaa ihmetellä, että mitä kaikkea jääkaappiin ja ruokakaappeihin onkaan taas kertynyt. Kaikenlaisia "hätävara"-kuivamuonapusseja, nuudelipaketteja, ynnä muuta vastaavaa ja lähes kaikki sellaisia, jotka eivät oikein "karppivalioon" sovi.

Jääkaapissa on myöskin karviaismarmeladia useita purkkeja sekä kuningatarhilloa ja ne olen kyllä sulkenut siten, että niitä voisi säilyttää muuallakin kuin jääkaapissa (saa lisää tilaa "oikeanlaisille" ruoille). Itse olen jo kyllästynyt niihin, taitaa lähteä joululahjaksi kaikki loput tölkit, jotka ovat vielä jouluntienoolla kaapissa xD

Lihaa ja juustoa kaapissa kyllä on, mutta ne oikeanlaiset kasvikset on vielä hommaamatta. Paikallisessa ruokakaupassa oli pinaatti loppu kun viimeksi kyselin, mutta jokohan sinne olisi tullut. Salaattiaineita pitäisi myös ostaa, fetasalaattia ja tonnikalasalaattia voisi ainakin tehdä, kanasalaattikin voisi olla kova sana ;o)

Suunnittelin myös tuota kuidunsaantia hieman. Aloitusvaiheessa hiilihydraatteja ei pitäisi tulla kuin maksimissaan 20g päivässä. Kuitua olisi kuitenkin saatava. Meikäläisellä kun todettiin tuo "stressisuoli" eli colon irritabile, joka aiheutti pitkän aikaa ripulia, mutta se aiheuttaa myös ummetusta. Ja jos saan liian vähän kuitua, en voi tietää välttämättä kumpi seuraa, ummetus vai ripuli ja molemmat ovat pysyneet poissa todella hyvin niin kauan, kuin kuidun määrä on runsas.

Kuidunsaantiin (annokset):
[*] Vi-Siblin S 4g; kuitua 3.52g + sorbitol 0.44g (Atkins-kirja suosittelee makeutusaineiksi sakariinia, sukraloosia ja asesulfaami k:ta ja kieltää ehdottomasti aspartaamin, mutta kaipa tuo sorbitol menee ja jos näyttää siltä, että se vaikuttaa negatiivisesti, täytyy poistaa se kuitulistalta).
[*] Bioteekin Probiootti-kuitu 10g; kuitua 7.2g + kuivattuja marjoja 1.2g + fruktoosia ilmoittamaton määrä (fruktoosihan on hedelmäsokeria, jota pitäisi välttää... ongelma on lähinnä siinä, ettei tuosta pakkausselosteesta käy ilmi, kuinka paljon sokeria siinä täsmälleen on, joten tämänkin käyttö vaatii tarkkailua).
[*] Liinus pellavarouhe 6g; kuitua 2.64g + proteiinia 1.38g + hh 0.12g + rasvaa 1.32g (paketissa lukee, että nuo hiilihydraatit eivät ole kuitenkaan sokereita, mutta joka tapauksessa tämä on hh-mielessä paras vaihtoehto, tosin kuitua ei ole niin paljon kuin voisi olla).
[*] Vi-Siblin 6g; kuitua 3.66g + sakkaroosia 2.26g (sakkaroosi = ruokosokeri = tavallinen sokeri eli täytyy laskeskella hiilarimääriin mukaan).

Jos käyttäisin joka tuotetta 1kpl/pv, esim. jaettuna aamupalalle, lounaalle, välipalalle ja iltapalalle tasaisesti, saisin yhteensä:
prot 1.38g, kuitua 17.02g, hh 4.38g, rasv 1.32g, täsmällisistä kaloreista ei hajua. Mutta että ihan hyvä kuitumäärä, joka tietenkin kasvaa, jos jaksan syödä sen kasvismäärän, jonka Atkins suosittelee x)

Siinäpä taas pohdintaa, sitten pitäisi kohtapuoleen häipyä opiskelemaan, kotiin pääsen ehkä klo22 tienoilla. Kommentteja ja kokemuksia otetaan vastaan =) Huis pois.