Oletko terve? 18-65-vuotias? Et ole syönyt antibiootteja kahteen viikkoon? Lievien särkylääkkeiden syöminen EI estä verenluovutusta. Joitakin lääkkeitä saa käyttää säännöllisesti ja silti luovuttaa. Jos pelkäät neuloja, niin katso muualle ja ajattele sitä, että voit pelastaa useamman kuin yhden ihmishengen! Katsokaapa tätä veritilannetta:

1095474.jpg


Kuten kuvasta näkyy, yleisimpien veriryhmien varastot ovat todella vähissä. Veripalvelun koodi noille lähes tyhjille pisaroille on: "Veriryhmäsi verta tarvitaan pikaisesti, sillä verivarastot ovat pienentyneet huolestuttavalle tasolle. Tulethan heti lähimpään veripalvelutoimistoon tai liikkuvan veripalvelun tilaisuuteen. Riittävällä verivarastolla taataan, että yllättävissäkin tilanteissa, kuten onnettomuuksissa, Veripalvelu pystyy välittömästi tukemaan sairaaloita potilaiden hoidossa."

Ja mitäs meikäläisestä... Kiirettä? Kyllä. Stressiä? Siinä ja siinä, yritän pyristellä, etten jäisi mihinkään stressiloukkuun. Eli tällä hetkellä tuntuu siltä, että stressiä on sellainen normaali määrä, mikä kuuluukin olla tällaisessa työssä ja siitä voi vielä ikään kuin nauttia. Mutta voimia ei riitä sitten kiireen ja stressin lisäksi laihdutuspyristelyihin =P Asia ei ole kuitenkaan unohduksissa, vaan pyörii koko ajan mielessä. Lomaa odotellessa...