On meinaan ollut "pikkasen" kiire xD Nyt alkaa helpottaa ja kohta alkaa joululoma. Tein tässä suunnitelmia, että aloittaisin perjantaina mehupaaston pitkästä aikaa ja puhdistaisin elimistöä. Olen nyt kiusannut itseäni ensinnäkin laktoosilla eli maitosokerilla vähän turhan usein (esim. suklaassa) ja huolimatta ikäväksi äityneestä vehnäallergiasta, en ole pystynyt pysymään aivan kaikista vehnätuotteista irti, olen syönyt karkkia (oletteko muuten huomanneet, että aika monessa karkissa on jotain vehnää mukana ja jos on vehnäallerginen, ei gluteeniton tuote riitä) sekä muutamia hampurilaisia ja niissähän sitä vehnää piisaa.

Vehnän syömisen jälkeen olo on ollut aivan kamala, ilmeisesti suoli reagoi todella voimakkaasti turpoamalla sisään- ja ulospäin. Vehnän syömisen jälkeen suoli tuntuu selkeästi mahanahan läpi todella suurena ja paksuna, kuin jättikäärmeenä. Silmiä pakottaa ja puristaa ikään kuin pään sisältä päin ja jos syön oikein reippaan määrän jotain missä on vehnää, alkaa loppujen lopuksi peräti oksettaa oikein kunnolla, kun suolisto turpoaa niin paljon, että se menee tukkoon ja mikään ei liiku mihinkään.

No joo, se noista vehnätarinoista. Olen tässä "harrastanut" ahmimista, viime ja toissa viikolla hain juustonachoja sellaisia 200g pusseja ja sille kaveriksi 300g salsadippipurkin. Yhdet lähes joka päivä viimeisten parin viikon ajan. Tällä viikolla on ilmeisesti joululoman läheisyyden takia stressi hellittänyt jo sen verran, ettei ole tullut enää haettua. Nachot ovat sentään maissia eivätkä vehnää, mutta KUITENKIN! Onhan siinä se hyvä puoli, että on tullut syötyä kasviksia 300g, mutta 200g maissilastuja on kuitenkin n.1000kcal ja kun se menee lähestulkoon kertaistumalla...

Suunnitelmista tosiaan sen verran, että jos (ja mielellään KUN) perjantaina aloitan mehupaaston, pidän sitä neljä päivää (pe-ma) ja tiistaina sitten hyppään suoraan "karppikelkkaan". Kun loman jälkeen palaan töihin, en enää ajattele, että "täytyy näyttää lapsille hyvää esimerkkiä ja syödä kaikkea", vaan jätän ihan raa'asti pois aivan kaiken, mistä en voi olla satavarma, onko siinä hiilareita vai ei. Eli salaatti- ja lihalinjalle. Ja nyt vielä töihin!

Oikein rauhallista joulunaikaa kaikille!