En ole ihan varma, kuvittelenko, mutta saattaa olla, että keittäjät ovat töissä vähän mulkoilleet meikäläistä, kun mä en syökään ihan kaikkea mitä pitäisi... Siis perunoita ja riisejä, joita voisin syödä (en ole niille siis allerginen), mutta kun en nyt vaan halua. Mikä tarkoittaa sitä, että syön enemmän lihaa ja salaatteja, mutta ehkä mun ei nyt pitäisi potea huonoa omaatuntoa siitä, etten syö kuten muut...

Tein tuossa fetasalaattia (kotimaista kurkkua, 10kpl kirsikkatomaatteja ja 100g salaattia sekä 100g laktoositonta apetina fetaa 10%, ynnä 30 kpl mustia, kivettömiä oliiveja) ja lisäsin siihen tällä kertaa mustapippuria myllystä, hiukan suolaa sekä reippaasti sitruunamehua, hyvää! Linkin ohje on vähän erilainen, mutta kuitenkin ;o)

Löysin kaupasta maustettuja Keso-raejuustoja ja ostin feta-oliivin makuista sekä paprikan makuista, todella hyviä ja hiilihydraatteja niissä on alle 4g sadassa grammassa. Atkins kieltää raejuuston, mutta minäpä olen itsepäinen epeli x) Enkä tietenkään syö koko 150g purkkia kerralla, vaan otin haarukallisen kummastakin purkista sekä pari-kolme desiä sitä fetasalaattia. Ei aavistustakaan, paljonko tuli hiilareita, mutta fetasalaatti kuuluu Atkinsin sallimiin sapuskoihin (rajoitetusti toki, ettei mielin määrin x)). Sanotaan arviolta 3-4g, jos jotakuta jäi häiritsemään.

Parhaat fiilikset tulevat siitä, etten laske yhtään mitään. Syön silloin kun on nälkä ja kunnes olen kylläinen. En mieti kellonaikoja, jos en jostain syystä ehdi syömään "silloin kuin pitäisi" eli säännöllisen ateriarytmin ajattelutavan mukaan, niin ei se mitään, ehdin sitten myöhemmin illalla popsia jotain kovempaan nälkään. Juustot ja liha vievät kuitenkin kovankin nälän yllättävän nopeasti.

Kannattaa nyt taas muistaa, että hiilihydraattien rajoittaminen ei tarkoita kasvisten rajoittamista, sillä kasviksissa on aika olematon määrä hiilareita ja energiaa ylipäänsä. Niiden syöminen kannattaa pelkästään jo kuidunkin takia, jotta liha liikkuisi suolessa paremmin. Puhumattakaan hivenaineista... Harva syö niin paljon kasviksia, kuin Atkinsin ruokavaliossa suositellaan. Sen sijaan hedelmät ovat kiellettyjä, ymmärrettävästi, koska niissä on paljon sokeria ja sitä myöden hiilareita. Tarkoitushan on, että pikkuhiljaa, painon pudotessa ja insuliiniresistenssin helpottaessa, lisätään hiilareita ja totutellaan syömään vain hyviä hiilareita (joihin hedelmätkin kuuluvat, sitten myöhemmin).

Toivottavasti samoilla fiiliksillä jatketaan eteenpäinkin, ainakin tahtotila on todella luja ja mun täytyy sanoa, että on ihan erilainen tunne laihduttaa, kun olen tehnyt itselleni LUPAUKSEN. Teen niitä niin äärimmäisen harvoin, koska en halua luvata mitään, mitä en voi varmasti pitää. Joten tämä pidetään, siitä pitää Kaurismainen, jääräpäinen luonteeni huolta (toivottavasti xD).

Kiitosta vaan, jos jaksoit lukea vuodatustani tänne asti ja zemppiä!