Joo, ihan oikeasti mä nyt pohdin tällaista.

Tähän liittyy ensinnäkin psykologisia seikkoja: nimittäin kun viikkopunnituspäivä on loppuviikosta (torstai tai perjantai), niin epäilemättä jossain vaiheessa saattaa iskeä päähän se ajatus, että "viikonloppuna voi ottaa löysemmin, juuri oli punnitus ja seuraavaan punnitukseen on melkein viikko... miksipä en siis vähän hemmottelisi itseäni kovan viikon jälkeen..."

Ja tällaista psykologista sotaa mä en jaksaisi käydä itseni kanssa ja olen suoraan sanottuna aika varma, että mahdollisuus tähän on selkeästi olemassa, jossain päin tätä laihdutustulevaisuutta.

Sitten taas fysiologiset seikat: mulla alkavat naisten vaivat useimmiten nimenomaan torstaina tai perjantaina ja punnituksen siirtäminen loppuviikosta alkuviikkoon vähentäisi menkkavaihtelun vaikutusta joka neljänteen punnitukseen.

Sitten vain mietin tässä oikeastaan enää sitä, että kannattaisiko punnitus olla maanantai- vai tiistaiaamuna... Viikonlopputyöni takia joudun toisinaan valvomaan pe-la- ja la-su-yöt, mikä tarkoittaa sitä, että elimistö on useimmiten sunnuntaina vielä sekaisin unirytmin muutoksesta ja kokemuksesta tiedän, että valvominen tekee meikäläiselle kumpaakin, sekä nesteen kertymistä että poistumista, vähän varmaan riippuen kuun asennosta (ihan suoraan sanottuna x)).

Joten... Kaikkien näiden pohdintojen lopputuloksena tiistaiaamu voisi olla järkevä punnituspäivä, vai mitä tuumaatte? Maanantaiaamuna elimistö voi olla vielä palautumassa valvomisesta, kenties. Ei tietenkään joka kerta, mutta... Jos haluan mahdollisimman vertailukelpoisia punnitustuloksia, tämä tuntuu ehkä järkevimmältä.

Punnituksesta vielä sen verran, että yritän hoitaa sen aina aamulla, hyvinnukutun yön ja aamutarpeiden teon jälkeen, ennen aamupalaa, nimenomaan vertailusyistä. Tällä hetkellä olo on kaikkea muuta kuin hyvinnukkunut...

Mutta pistäkääpä kommenttia, jos teillä on kokemuksia punnituspäivämuutoksista jne ja mielipiteetkin ovat tervetulleita. Jos mietit, että tämä on mielestäsi tyhjänpäiväistä viilaamista, niin voin vakuuttaa, että terveelle ihmiselle punnituspäivän valinnan järkevyys ei varmaan aukeakaan samalla tavalla, kuin syömishäiriöiselle ihmiselle, nimenomaan psykologisten syiden takia. Eli ei kun kommenttia kehiin!

ps. Ajattelin siirtää punnituspäivää siten, että ensi viikolla punnitsen keskiviikkona, sitten seuraavalla viikolla kenties edelleen keskiviikkona. Sen jälkeen punnitus tiistaiaamuun ja saisi jäädä sitten siihen?