En ole käynyt vielä "virallisesti vaa'alla" eli ilman vaatteita ja vasta herättyäni, siis ilman aamupalaa. Kävin äsken kuitenkin vaatteet päällä vaa'alla ja se näytti alle 92kg eli jonkunlainen osa jouluturvotusta on hävinnyt. Tai sitten se on ollut sitä omituista verenluovutusturvotusta. Minulle kun tuntuu aika usein verenluovutuksen jälkeen tulevan kahden kilon turvotus. Siis puoli kiloa verta pois ja tilalle 2.5kg nestettä!

No mutta, tehdäänpä alustavia laskelmia tuon viikon 52 painon perusteella. Jos haluan 2008 joulukuussa, viikolla 52, painaa toivomani 67 kiloa, minun pitäisi pudottaa painoa 506 grammaa viikossa eli 0.5kg/vko. Tämä tarkoittaa sitä, että varaa yhdellekään lipsumiselle ei ole.

Tässä on muunkinlaisia mullistuksia tapahtumassa elämässä, joten painonrajoittamisen lisäksi, minun pitäisi rajoittaa myös kauppalaskua. Tällä hetkellä bonuskortin tiedoista näkee, että sapuskaan menee oikeasti aivan älytön määrä rahaa, puhumattakaan sitten vielä niistä ruoista, joita ei tule laskettua eli ulkoa haettavat sapuskat. Kehtaisko sitä edes tähän kirjoittaa...

No, kauhistelkaas: ruokaan meni vuonna 2007 keskimäärin 539.73€/kk! Kamalinta vieläpä se, että joinakin kuukausina onnistuin hassaamaan ruokakauppaan yli 700€! Eli siellä oli niitäkin kuukausia, kun ruokaan meni 300-400€. Nyt on sitten mielessä, että pitäisi ensisijaisesti pyrkiä ostamaan ruoka niin, että ruokalasku on korkeintaan 250€/kk. Todennäköisesti tuo raja tulee ainakin alkuun venymään, ennen kuin sitä taas oppii ostamaan säästeliäästi.

Muita suunnitelmia on mm. siiderin tissuttelemisen lopettaminen. En ole juonut itseäni humalaan, juon vain muutaman siiderin silloin tällöin. Mutta niin kuin sanotaan, pienistä puroista kertyvät ne isot virrat. Ja pienenkin alkoholimäärän nauttimisen jälkeen on todella vaikea pitää syömishaluja kurissa. Joten nyt saa sitten se yhdenkin ottaminen jäädä huolimatta siitä, että esim. Upcider Natural Extra Dry -siiderissä on 0.5L tölkissä vaivaiset 8g hiilihydraatteja. Ja tällä meiningillä säästyy vähän rahaakin.

Urheilun suhteen täytyy tulla muutos. Vaikka opiskelu vie työn ohessa julmetusti aikaani ja olen lähes jatkuvasti tulossa tai menossa, täytyy yrittää vain väkisin nipistää jostain se aika ja ehtiä ensinnäkin vähintään kerran viikossa uimahallille. Toisekseen, on ehdittävä tekemään pidempiä lenkkejä koiran kanssa.

Ja metodina on Atkins alkuun, myöhemmin karppaaminen yleensä. Vehnäallergikkona se ei ole mikään iso muutos, lähinnä olo helpottaa ja mahan turvotus häviää mukavasti, kun jättää tärkkelykset ja muut pois, olivat ne sitten mitä hyvänsä tärkkelystä (vehnä-, maissi-, peruna- jne).

Ensin pidän sen 4n päivän mehupaaston, huomisaamusta alkaen, jotta saan tuon stressisuolen rauhoittumaan kaiken joulukuisen ahmimisen jäljiltä. Tällä hetkellä on aivan käsittämätön turvotus päällä ja omituinen, lievästi oksettava olo lähes jatkuvasti. Se on käsittääkseni merkki siitä, että suolistoni on ärsytetyssä tilassa ja kokemuksen syvällä rintaäänellä voin kertoa, että paras tapa saada colon irritable rauhoittumaan, on 4n päivän mehupaasto.

Ainiin, täsmällisempi tavoite painonpudotuksen suhteen voisi olla se, että ei yhtään plussaviikkoa. Vähintään 100g on lähdettävä joka ikisellä laihdutusviikolla. Ei tästä muuten tule yhtään mitään.

Huomisaamuna siis vaa'alle ja mittanauha käteen ja karu tuomio tänne.


Kaikille kanssani laihduttaville ja painonsa kanssa tuskaileville siskoille ja muutamalle veljelle toivotan oikein sitkeää ja sinnikästä, onnistumiseen tuomittua vuotta 2008!


ps. Siis... Ihmettelijöille tosiaan kauhistelun aiheeksi, että taloudessa on ollut 2 ihmistä, mies ja minä, 2 koiraa sekä 2 kissaa... Että repikää siitä ruokalaskuhuumoria!