Kun kaalisoppaa on tullut tehtyä kerralla ainakin 5 litran setti, jossain vaiheessa sen syöminen tyssää väkisinkin. Tein siitä lihakaalilaatikkoa ja hyvää tuli, tässä ohje:

2 l
2 pkt
2
1 dl


kaalisoppaa
(á 400g) naudan jauhelihaa
kananmunaa
maitoa
mausteet (valkosipulisuolaa, grillimaustetta, paprikajauhetta, paahdettuja sipulihiutaleita)


Paistoin naudan jauhelihan pannulla oikein kunnolla, ei mitään varovaista ruskistusta, vaan annoin sen tiristää rasvat ulos oikein kunnolla. Maustoin jauhelihan paistovaiheessa. Sekoitin jauhelihan ja kaalisopan hyvin sekaisin ja löin keraamiseen uunivuokaan, jota en voidellut (ja hyvin irtoaa laatikko silti reunoista). Tämän jälkeen vispasin munat ja maidon kunnolla (tein vain n. 3dl munamaidon, koska vuoka oli jo aika täynnä jauhelihasta ja kaalisopasta) ja kaadoin ne päälle. Uuni oli 175 asteessa ja vuoka siellä tunnin verran ja hyvää tuli.

Ravintoarvot/100g tälle ohjeelle: proteiinia 6g, kuituja 0.7g, hiilareita 6.7g, rasvaa 5.1g, kaloreita 80 kcal sekä painonvartijapisteitä 1.5P. Tässä käytetty siis täysmaitoa ja tavallista naudan jauhelihaa, jossa korkeintaan 17% rasvaa. Ja kaalisoppapohjana on itse tekemäni kaalisoppa, jonka ohje ja ravintoarvot löytyvät täältä.

ps. Jos joku ihmettelee, kun päivittelin tätä pariin otteeseen, se johtui siitä, etten meinannut saada ruokataulukkoa kohdalleen millään =D