Vähän toisenlainen setti täytettyjä herkkusieniä. Nämäkin sopivat myös karppaajille.

8
16
80 g
siivua pekonia
pienempää herkkusientä (n. 300g)
Oltermanni-juustoa (29% rasvaa)

Lämmitä uuni 175°. Sillä välin kun uuni lämpeää, irrota herkkusienistä jalat ja nakkaa ne jääkaappiin odottamaan seuraavaa kokkausinnostusta tai heitä kitusiin, niistä ei tule kuin muutama kilokalori. Höylää juustoa siivu kerrallaan, yksi siivu painaa n. 10g, rullaa se ja repäise rulla kahtia sekä lyö puolikkaat herkkusienten koloihin. Kiedo ½ pekoni sienen ympärille, esim. siten että juusto jää pekonisiivun alle tukevasti. Anna olla uunissa n.20 minuuttia ja herkuttele ;o)

Ravintoarvot per pikkusieni: 49.8 kcal, 4g rasvaa, 0.6g hiilareita, 0.3g kuituja, 2.8g proteiinia, 1P. Koko ohje 14P (ihan välihuomautuksena, kun noi pisteet on niin hölmö juttu...).

Versio 2: Käytä Oltermanni-juuston sijasta 9% Edamia 80g, ravintoarvot per pikkusieni näyttävät silloin seuraavilta: 42.8 kcal, 3g rasvaa, 0.6g hiilareita, 0.3g kuituja, 3g proteiinia, 1P. Koko ohje 12P.